Tilbake til oppskrift-oversikten

Kokt kveite

Beregn 200 g fersk kveite pr. person.
Kok opp:
vann med 1 ss salt pr. liter
2 lauberblad
1 ss kvit hel pepper
1 båt sitron

La dette koke i minst 5 minutter før du legger i renvasket, fingertykke kveitestykker. La stykkene trekke til du kan løsne midtbeinet lett med fingrene - ca. 15 minutter.
Server kokt kveite med Sandefjordssmør, smørdampete gulrøtter og mandelpoteter.

Sandefjordssmør
1 dl fløte
250 g smør
hakket persille eller gressløk
salt
Kok opp fløten. Pisk inn smøret flakvis. Visp godt sammen til sausen er lett og fin. Pass på at sausen ikke koker etter at den er ferdig.
Før servering tilsettes persille eller gressløk.
Smak til med salt.

Tilbake til oppskrift-oversikten


Kari og Bjørn Halland, Kongleveien 17, 8027 Bodø - Telefon 75 59 00 10